SPIRIT Slovenija

Na koga naj se obrnem za uresničitev ideje o oblikovanju spletne strani?Imam idejo, ki bi se realizirala prek vzpostavitve nove spletne strani. Glede na odzive ljudi, ki jim zaupam, menim, da je ideja inovativna in perspektivna, vendar sem še vedno z izvedbo v točki nič. Idejo imam v glavi in jo lahko spravim na papir, vendar osebno nimam izkušenj ne s pisanjem osnutkov idej ne z oblikovanjem in izdelavo internetnih strani. Moje vprašanje je: na koga naj se obrnem najprej? - Na nekoga, ki bi mi pomagal oblikovati in podrobneje osnovati web stran, ki jo kasneje zaščitim? Na nekoga, ki bi mi pomagal pri pisanju poslovnega načrta? Na patentni urad? S financiranjem strani mislim, da ne bi bilo težav in tudi oblikovalca že imam v mislih, vendar ne bi rad da ideja izgine ali pa da mi jo kdo predela in ukrade. Prav tako me zanima na koga naj se obrnem glede drugih vprašanj, kaj in kako skozi celotno izdelavo strani in kako pridobiti podjetja, da pristopijo k sodelovanju.

 

Najprej vam priporočamo, da glede na vašo idejo zaščitite oz. registrirate .si domeno in po možnosti še ostale najbolj popularne domene .org, .com, .info, .biz, v kolikor vam to dopuščajo denarna sredstva. Domene lahko registrirate za minimalno obdobje, da ne boste imeli prevelikih stroškov, v kolikor se izkaže, da jih ne boste potrebovali, pa jih lahko tudi prodate. Če boste odprli novo podjetje in se samozaposlili, se lahko obrnete na eno izmed naših VEM točk, kjer vam bodo svetovanje glede oblikovanja ideje v poslovni načrt opravili v sklopu osnovnega svetovanja, brezplačno. Na VEM točki vam lahko v vsakem primeru svetujejo glede oblikovanja poslovnega načrta, vendar pri tem morate paziti, da ne odkrijete svoje ideje, saj se le-te po avtorskem pravu ne da zaščititi. Lahko pa predhodno zahtevate, da svetovalec in tudi oblikovalec spletne strani podpišeta pogodbo o nerazkritju informacij. Več o tem si lahko preberete v našem Priročniku za izumitelje.

Glede nasvetov v zvezi s spletno stranjo se pogovorite s ponudniki, ki izdelujejo spletne strani. Na internetu jih najdete veliko. Na podlagi raziskave ponudnikov si pripravite ožji izbor najprimernejših. Njihovo delo in rezultate preverite tako, da si ogledate njihove reference, ki jih imajo običajno objavljene na svoji spletni strani. Na podlagi ožjega izbora ponudnike pokličete in se dogovorite za sestanek. Ponudite jim v podpis pogodbo o nerazkritju, ki vam jo lahko sestavi odvetnik, ali pa jim posredujete le okrnjene informacije.

 

Slovenski center za konkurenčnost in inovativnost

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.