SPIRIT Slovenija

Imava idejo za posel, ki bi ga rada realiziralaS prijateljem imava idejo za posel, ki bi ga rada realizirala. Posel je v tujini že rahlo uveljavljen, pri nas pa je ideja še nova. Želela bi registrirati oz. zaščititi  to idejo, če je sploh možno. Želel bi več informacij o samem poteku zaščite in o tem kako poteka ocenjevanje primernosti ideje za zaščito.

 

Če je posel že uveljavljen v tujini ste seznanjeni z glavnimi značilnostmi tega posla, veste kdo so kupci in na kakšen način se posel izvaja, mogoče tudi kako je ideja v tujini "zaščitena". To je že veliko informacij, da sami vpeljete posel v Sloveniji.

Glede same zaščite ideje, po slovenskem pravu, ideje avtorskopravno niso varovane. Torej ideje ne morete zaščititi. Zaščite lahko industrijsko lastnino, izum za novo stanje tehnike ali blagovno znamko ali nov model.

O načinu ocenjevanja ideje si lahko preberete na naslednji povezavi. Če boste znali odgovoriti na večino zastavljenih vprašanj v tej rubriki, bo tudi vaša odločitev o zaščiti bolj jasna.

Slovenski center za konkurenčnost in inovativnost


 

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.